Legkésőbb a beköltözéskor kitöltendő dokumentumok

Szülői egészségügyi nyilatkozat

Felvételi kérelem

Részletes ADATLAP

ADATKEZELÉSI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

Adatkezelési tájékoztatás

Törvényes_képviselő_nyilatkozat

Étkezéshez GESZ adatlap

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Információk a beköltözéshez

2020.08.31.-én (hétfőn) reggel 9:00 este 20:00 óra között várjuk a tanulókat. Az oldalsó bejáraton keresztül (vaskapu, ebédlő felől) fáradjanak be. A szülőket megkérjük, hogy az udvaron várakozzanak, töltsék ki a szükséges dokumentumokat, míg gyermekük egészségügyi ellenőrzése és beköltözése megtörténik.

old wooden door open by Blue Collectors - Door, Wooden - Stocksy ...

A napi 3-szori étkezési díj ebben a tanévben emelkedni fog. Kedvezményes (félárú) étkezés esetén (hátrányos helyzet igazolása, 3 v. több gyermekes család esetén) 8.602 Ft; a teljes árú étkezés díja pedig 17.182.-Ft lesz szeptember hónapra vonatkoztatva.

A kollégium területén mindenféle csoportosulás TILOS!

Csak a tanuló, ápolónő, biztonsági őr és a nevelők tartózkodhatnak a kollégium épületében.

Hoznia kell a diákoknak:

 • Orvosi igazolás, hogy gyermeke fertőző betegségekben nem szenved, közösségbe mehet. Ha ezt nem hozzák, akkor nem maradhat a kollégiumban.
 • Érvényes határozatok, dokumentumok (hátrányos helyzetről, gyermekvédelmi határozat, személyes iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya, adóazonosító kártya, diákigazolvány, igazolás családi pótlékról)
 • A személyes adatokban történő bármilyen változást kérjük jelezzék a beköltözéskor (telefonszám, lakcím, gyámság stb.)
 • legalább 2 maszk
 • Saját tisztálkodási eszközök: törölköző, tusfürdő, sampon, fésű, fogkefe és fogkrém, papucs, pizsama/hálóruha.
 • Étkezéshez szükséges eszközök: műanyag ételhordó edény, saját műanyag kanál, villa; műanyag bögre/pohár.
 • kerékpárlakat és lámpa szett (első, hátsó részre).
 • A július havi ösztöndíjhoz csatoltuk a tanévkezdési támogatást, mely segítséget jelent a fent felsorolt eszközök beszerzéséhez.

 

Szeretettel várjuk a kollégistákat!

 

Püspökladány, 2020. augusztus 25.

 

  Kövesi Tamás

Intézményvezető

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Tájékoztató a 2020/2021-es tanév elején kollégiumunkban foganatosított járványügyi intézkedésekről

 

Kérjük, beköltözést megelőzően figyelmesen olvassák el a lentebb megfogalmazottakat, mert fontos információkat tartalmaz!

No virus - Free signaling icons

A köznevelésben tanuló gyermekek és a munkájukat végző pedagógusok közvetve több millió állampolgárral vannak napi szintű kapcsolatban. Ezért az esetükben különösen fontos a koronavírus elleni védekezés minél hatékonyabb megszervezése.

Az eljárásrend bevezetéséről és alkalmazásáról az intézményvezető  köteles gondoskodni, a fenntartó (Berettyóújfalui Tankerületi Központ) feladata a megvalósítást ellenőrizni.

A kollégium vezetésének, ápolónak, nevelőknek és a takarító személyzet kérésének és utasításának maradéktalan betartása kötelező! A szabályok megszegése esetén a gyermek felelősségre vonható.

A gyermek legalább egy hozzátartozója napi 24 órában elérhető kell, hogy legyen telefonon (éjjel-nappal), szükség esetén a szülő érte jön gyermekéért a kollégiumba! Érvényes telefonszámot kérünk leadni, illetve adatváltozás esetén azonnal értesítsék a kollégiumot!

AZ INTÉZMÉNYEK LÁTOGATÁSA

 1. A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. (Maximum mért testhőmérséklet 37 C° lehet, láz, szárazköhögés, légszomj, izomfájdalom, torokfájás, orrdugulás, szagérzék elvesztése, hasmenés, rosszullét, általános rosszullét.) Amennyiben gyermeküknél a felsorolt tüneteket észlelik, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles a kollégiumot értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

A beköltözésénél a tünetek esetleges meglétéről ki kell kérdezni a beköltöző tanulókat. Ennek dokumentálása és testhőmérés szükséges. A kollégiumba lépéskor az ápolónő ellenőrzi a fent említetteteket. A kollégium épületébe csak a tanuló léphet be, szülő nem. Szájmaszk használata kötelező!

 1. Tilosak a csoportosulások a tanév folyamán, mind az intézmény területén, mind az intézmény épülete előtt.
 2. A foglalkozásokon a védőmaszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
 3. A közösségi terekben egyszerre csak annyi gyermek, tanuló tartózkodhat, hogy betartható legyen a 1,5 méteres védőtávolság.
 4. Az intézmények bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt kell biztosítani, annak használatára fel kell hívni a figyelmet. Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden belépő alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét (a gyerekek, tanulók esetében inkább javasolt a szappanos kézmosás).
 5. Kiemelt figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres szellőztetésre, mely vonatkozik minden zárt térre, így a folyosókra, valamint a szociális helyiségekre is.
 6. Ha bármilyen betegségre utaló panaszuk van, azt azonnal jelezzék a nevelőtanárnak. A koronavírus megbetegedés tüneteit mutató személyt azonnal el kell különíteni.
 7. Az elhelyezés során törekedni kell arra, hogy az azonos tantermi órákat, foglalkozásokat látogató tanulók kerüljenek egy-egy kollégiumi szobában elhelyezésre.
 8. A közös használatú helyiségekben, így a konyhában és az egészségügyi, fürdő- és illemhelyiségekben is térben és időben lehetőség szerint tartsák be a bentlakók a távolságtartás szabályait. A szobákban az ágyak egymás közvetlen közelébe nem helyezhetők, és a bútorok mozgatása szigorúan tilos!
 9. Fertőzésgyanú esetére egy riasztási protokoll alapján jár el a kollégium.
 10. Amennyiben a gyermeknek tartós betegségéről orvosi papírja van, haladéktalanul kérjük fénymásolásra behozni.

TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN

 1. „Amennyiben egy gyermeknél, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén a szülő/gondviselő értesítéséről az kollégium gondoskodik, akinek a figyelmét felhívja arra, hogy feltétlenül keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításainak alapján járjanak el.”
 2. A gyermek a kollégiumba – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézménynek el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.
 3. Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

 

Kérdésükkel kapcsolatban kérjük az alábbi telefonszámon keressék kollégáinkat.

54/451-187, 30/774-2293

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Kiköltözési lehetőség!

Kedves Diákok, kedves Szülők!

Az elmúlt napokban sokan megkerestek bennünket  kérdezve, mikor költöztethetik ki bennmaradt holmijaikat a kollégiumból.

A járvány helyzetre tekintettel és az érintő jogszabályokat figyelembe véve biztosítanunk kell a szociális érintkezés korlátozását. A biztonságos kiköltöztetésre egy nap egy (kollégiumi) szobából csak 1 személy jelentkezhet be! Kizárólagosan előzetes egyeztetés során kapott engedély mentén lehet bejönni diákoknak, hozzátartozóknak a kollégiumunkba.

A továbbiakban a kiköltözési szándékot mindig időben jelezzék, megjelölve a kiköltözésre szánt dátumot és az érintett szobát.

Jó egészséget kívánunk!

kollégiumi nevelők

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Rendkívüli tanrend 2020 március

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

Figyelem: pontosítás!

A kormány rendkívüli jogrendet keretében, járványügyi védekezésként elrendelte március 16-tól az iskolák bezárását, illetve a tantermen kívüli digitális munkarendet.A kollégiumok esetében csak speciális esetekben maradhat diák az intézményben.

Kedves diákjaink! Tájékoztatlak benneteket, hogy a kollégiumból a személyes dolgaitokat (elsősorban a tankönyveket kell elhozni!) 2020.03.15-én, vasárnap 10.00-tól 18.00-ig vihetitek el. Kérlek titeket, hogy ezt az információt továbbítsátok minden olyan társatoknak is, aki nem biztos, hogy olvassa ezt a bejegyzést. További információkért rendszeresen látogassátok az intézményünk facebook oldalát, csoportját és honlapunkat. Hasznos, aktív, feltöltődős heteket kívánok mindenkinek. Vigyázzatok magatokra!

Kövesi Tamás
intézményvezető

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Családi foci

Az óév utolsó tanítási napja számunkra a délután és az este miatt vált érdekessé.

A hagyományos kollégiumi karácsonyi ünneplés előtt ugyanis – hagyományosnak éppen nem mondható futballmeccsen – egy szűkebb és egy tágabb család lépett a sportcsarnok műfüves pályájára. Vér szerinti fiaimmal (családi csapat) munkahely szerinti fiaim ellenében (Karacs koli válogatottja) mérkőztünk meg egy abszolút barátságos, ám minden tekintetében presztízs erejű mérkőzésen. 

Összedobtuk a pénzt a pályabérletre világításostól, játékvezetőstől és  2×30 perces férfias küzdelemben próbáltuk eldönteni: ma este ki a jobb. Ez az óra sok gólt, izgalmat, örömet hozott, de döntést (még) nem, mert a lefújás pillanatában 16:16-ot mutatott az eredményjelző.

Rövid tanakodás után arra a közös döntésre jutottunk, hogy legyen folytatás, amely az első gól után – aranygól  –  ér véget.

A rájátszásban az aranyat a kolis válogatott találta meg előbb. Egy emlékezetes mérkőzés emlékezetes végeredményét beállítva 17:16 arányban nyert a cseppet sem elkeseredett Tomka család ellenében – ahol még vannak tartalékok.

 

Tomka János kollégiumi felügyelő

 

 

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Búcsúzunk…

Méltósággal és türelemmel viselt betegség után elhunyt Kapornai Judit tankerületi igazgató asszony (2019. december 29.), a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetője. Embersége, az oktatás és a gyermekek iránti elkötelezettsége, szakmai tudása egyaránt példaként áll előttünk. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetőjeként rengeteget tett kollégiumunk fejlesztéséért, a hátrányos helyzetű diákok rendszerszintű megsegítéséért. Örülünk, hogy az elmúlt években együtt dolgozhattunk vele. Az Ő irányításával végzett közös munkát, a Vele együtt elért eredményeket, emlékét szívünkben őrizzük.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Versenyben a szobák

Szobadekorációs versenyt szerveztünk az adventi készülődés jegyében.  November végétől december 5-ig nagy kedvvel díszíthették a szobájuk ajtaját diákjaink.  A Mikulás-napi műsoron kapták meg az emléklapokat és okleveleket.

Pánti Zsuzsa
diákönkormányzatot segítő pedagógus

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Honfoglaló a koliban

Honfoglaló társasjáték versenyt rendeztünk 2019. november 26-től december 2-ig. A gyermekek már ismerték a játékot, így a jelentkezők száma bőséges volt. Kisorsoltuk a játékosokat fordulóról fordulóra, így jött el a döntő.

A fordulatos játék során a dobogóra a következő diákok jutottak fel: Lakatos András lett az abszolút győztes, Kádár Kálmán a második és Veres Arnold a harmadik helyezett.

Pánti Zsuzsa
diákönkormányzatot segítő pedagógus

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

A kollégium új szekrényekkel gazdagodott

A Karacs Ferenc Kollégium 2019/2020-as tanév novemberi tárgyi beruházása szekrénybeszerzés volt.

A használatban lévő öltözőszekrények többségében koros, elhasználódott állapotban voltak, ezek teljes körű cseréjét sikerült megvalósítani.

A kollégium 120 új szekrénnyel lett gazdagabb. Nagy örömmel várták a kollégisták, hogy a kiváló állapotú szekrényeket használatba vehessék. Az új bútoroknak nem csak külleme, hanem belső kialakítása is praktikus és modern.  A mindennapokhoz szükséges ruháikat, tisztálkodási csomagjaikat kényelmesen el tudják helyezni szobájuk legújabb ékességében.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!