Tájékoztató a 2020/2021-es tanév elején kollégiumunkban foganatosított járványügyi intézkedésekről

 

Kérjük, beköltözést megelőzően figyelmesen olvassák el a lentebb megfogalmazottakat, mert fontos információkat tartalmaz!

No virus - Free signaling icons

A köznevelésben tanuló gyermekek és a munkájukat végző pedagógusok közvetve több millió állampolgárral vannak napi szintű kapcsolatban. Ezért az esetükben különösen fontos a koronavírus elleni védekezés minél hatékonyabb megszervezése.

Az eljárásrend bevezetéséről és alkalmazásáról az intézményvezető  köteles gondoskodni, a fenntartó (Berettyóújfalui Tankerületi Központ) feladata a megvalósítást ellenőrizni.

A kollégium vezetésének, ápolónak, nevelőknek és a takarító személyzet kérésének és utasításának maradéktalan betartása kötelező! A szabályok megszegése esetén a gyermek felelősségre vonható.

A gyermek legalább egy hozzátartozója napi 24 órában elérhető kell, hogy legyen telefonon (éjjel-nappal), szükség esetén a szülő érte jön gyermekéért a kollégiumba! Érvényes telefonszámot kérünk leadni, illetve adatváltozás esetén azonnal értesítsék a kollégiumot!

AZ INTÉZMÉNYEK LÁTOGATÁSA

  1. A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. (Maximum mért testhőmérséklet 37 C° lehet, láz, szárazköhögés, légszomj, izomfájdalom, torokfájás, orrdugulás, szagérzék elvesztése, hasmenés, rosszullét, általános rosszullét.) Amennyiben gyermeküknél a felsorolt tüneteket észlelik, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles a kollégiumot értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

A beköltözésénél a tünetek esetleges meglétéről ki kell kérdezni a beköltöző tanulókat. Ennek dokumentálása és testhőmérés szükséges. A kollégiumba lépéskor az ápolónő ellenőrzi a fent említetteteket. A kollégium épületébe csak a tanuló léphet be, szülő nem. Szájmaszk használata kötelező!

  1. Tilosak a csoportosulások a tanév folyamán, mind az intézmény területén, mind az intézmény épülete előtt.
  2. A foglalkozásokon a védőmaszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
  3. A közösségi terekben egyszerre csak annyi gyermek, tanuló tartózkodhat, hogy betartható legyen a 1,5 méteres védőtávolság.
  4. Az intézmények bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt kell biztosítani, annak használatára fel kell hívni a figyelmet. Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden belépő alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét (a gyerekek, tanulók esetében inkább javasolt a szappanos kézmosás).
  5. Kiemelt figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres szellőztetésre, mely vonatkozik minden zárt térre, így a folyosókra, valamint a szociális helyiségekre is.
  6. Ha bármilyen betegségre utaló panaszuk van, azt azonnal jelezzék a nevelőtanárnak. A koronavírus megbetegedés tüneteit mutató személyt azonnal el kell különíteni.
  7. Az elhelyezés során törekedni kell arra, hogy az azonos tantermi órákat, foglalkozásokat látogató tanulók kerüljenek egy-egy kollégiumi szobában elhelyezésre.
  8. A közös használatú helyiségekben, így a konyhában és az egészségügyi, fürdő- és illemhelyiségekben is térben és időben lehetőség szerint tartsák be a bentlakók a távolságtartás szabályait. A szobákban az ágyak egymás közvetlen közelébe nem helyezhetők, és a bútorok mozgatása szigorúan tilos!
  9. Fertőzésgyanú esetére egy riasztási protokoll alapján jár el a kollégium.
  10. Amennyiben a gyermeknek tartós betegségéről orvosi papírja van, haladéktalanul kérjük fénymásolásra behozni.

TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN

  1. „Amennyiben egy gyermeknél, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén a szülő/gondviselő értesítéséről az kollégium gondoskodik, akinek a figyelmét felhívja arra, hogy feltétlenül keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításainak alapján járjanak el.”
  2. A gyermek a kollégiumba – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézménynek el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.
  3. Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

 

Kérdésükkel kapcsolatban kérjük az alábbi telefonszámon keressék kollégáinkat.

54/451-187, 30/774-2293

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.