Eredményesen a “Mentors” Országos Digitális Nyelvi Versenyen

2019. május 28-án Budapesten, az Országos Pedagógus Könyvtár és Múzeumban rendezték meg a „Mentors” Országos angol és német nyelvi versenyt. Intézményünk tanulói már a kezdetek óta eredményes versenyzők. Minden évben vannak dobogós helyezetteink, mindkét nyelvből.

A legjobb 100 részt vesz a döntőn. Ebben az évben több mint 1000, az  Arany János programban tanuló diák jelentkezett erre a versenyre az ország különböző iskoláiból.

A Digitális Nyelvi Verseny célja, hogy közel egy tanéven átívelő versenyszituációt teremtsen az angolt és németet tanuló diákoknak, és hogy a diákok komplex rálátást nyerjenek az adott idegen nyelv nyelvtani problémáira. A verseny a Mentors Digitális Nyelvoktató Rendszeren keresztül online valósul meg a www.mentors.hu internetes oldalon.

Ebben a tanévben 2018. november 19 – 2019.március 18-ig tartott a 6 forduló.

A döntőn egy írásbeli feladatlapot kellett kitöltenie a versenyzőknek, mely teljes mértékben az addig begyakorolt nyelvi egységekre épült, és az ismert feladattípust tartalmazta.

A verseny győztese, aki a legtöbb pontot éri el a döntő fordulón.

Kollégiumunkat 16 versenyző tanuló képviselte az országos döntőn. A püspökladányi Karacs Ferenc Kollégium tanulói szép eredményeket értek el. Angol nyelvből 1. helyezést ért el Fésűs Sándor Dávid 9.k osztályos tanuló, 2. helyezett lett Rácz Máté Krisztián 11.c osztályos tanuló. Felkészítő tanáruk Dancsi Éva. Német nyelvből 2. helyezést ért el Szilágyi Szilvia Éva 11.b osztályos tanuló, 3. helyezett lett Jónás Patrícia Éva 12.e osztályos tanuló. Felkészítő tanáruk Kertész Ibolya. Gratulálunk a kiváló eredményhez!

Külön ki szeretném emelni Fésűs Sándor teljesítményét, aki előkészítő évfolyamosként utasított mindenkit maga mögé, ami nagy dolog, hiszen itt mind az 5 évfolyam versenyzik egymással, nincs korcsoportra bontás. Így szeretnénk megköszönni a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola angol nyelvtanárának magas színvonalú oktató-nevelő munkáját is.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.