Sokat beszélünk egészséges életformáról, ételekről, de a mindennapokban egyre nehezebb mindezek kivitelezése. Teli vagyunk gyors ételekkel, amelyek kiszolgálják az egyre jobban felgyorsult életformánkat.

Milyen az egészségesebb étel? – Ez már talán nem kérdés.
De mennyibe fog ez kerülni nekem? Honnan szerezzem be?

A biopiacról és az ökotermékekről – néha kiderül, hogy hangzatos reklámfogások. Akkor most hogy és mit?  – Ezek azok a kérdések, amelyekről beszélgettünk a témahét keretében megrendezett interaktív előadáson. A diákjaink nagy érdeklődést mutattak a fakultatív foglalkozás iránt.

A kérdés: tyúk vagy tojás? A válasz: mindkettő! Mivel nem az eredet vitakérdése volt ez, hanem a tudatos vásárlóé, aki rádöbbenhet, ha megbízható, minőségi tojást szeretne, azt maga is megtermelheti. A konklúzió: a fenntarthatóság sokszor már ott van a „zsebünkben” – kultúránkban, szüleink termelői szokásaiban –, elevenítsük hát fel!